Už vás nebaví stále stejné recepty, ale chcete něco chutného? Něco takového jste určitě ještě neochutnali! Jak připravit originální dezert z pohanky – čtěte na stránkách My.
Neobvyklé pokrmy z pohanky – jak si připravit lahodný dezert / depositphotos.com
Výborný dezert lze připravit i z pohanky!
A doma můžete vařit ne hůře než v restauracích, a někdy dokonce mnohem chutněji a zajímavěji, a to pouze z dostupných surovin, zdůrazňuje Marco Cervetti, šéfkuchař značky Fozzy Group pro projekty restaurací.
Budete potřebovat:
- pohanková krupice – 130 g;
- mléko – 320 g;
- med – 60 g;
- máslo – 20 g;
- olivový nebo slunečnicový olej – 5 g;
- sůl – 1 g;
- cukr – 50 g.
Jak vařit:
- Do malého hrnce nasypte 100 g pohanky, zalijte ji sklenicí vody, přidejte špetku soli a zalijte 270 g mléka. Vařte 15-20 minut na mírném ohni za občasného míchání. Pohanka bude hotová, až získá konzistenci husté kaše. Chuťově bude vypadat, jako by byla mírně rozvařená.
- Zatímco se pohanka v hrnci vaří, můžete si připravit pohankový popcorn. Na velký oheň je třeba postavit pánev, nalít do ní olej a po minutě, až se pánev rozehřeje, do ní nasypat 30 gramů krup, důkladně promíchat a přikrýt pokličkou. Za několik minut, až se ozve charakteristický zvuk otevírání zrn, můžete zkontrolovat – pokud se otevřela, je čas vypnout.
- Dále do uvařené pohanky přidejte med, máslo a důkladně promíchejte. Vychladíme. LifehackAby kaše rychleji vychladla, měli byste ji ihned přelít do jiné nádoby…..
- Předposlední krok: mléčná a cukrová pěna. Hrnec postavte na silný plamen, nasypte do něj cukr a přilijte 50 g mléka. Směs několik minut za důkladného míchání vařte, dokud se cukr nerozpustí. Jakmile začne pěna měnit barvu na nažloutlou, je čas ji vypnout.
- Zbývá sestavit dezert: na dno sklenice je třeba nasypat lžíci pohankového popcornu, na něj dát pohankovou kaši, která vyplní ¾ sklenice. A vrch ozdobíme pěnou z mléka a cukru – 1 polévková lžíce na 1 sklenici nebo podle chuti, pokud chceme více či méně sladký dezert. Navrch opět posypeme pohankovou kaší a dáme vychladit do lednice.
Velmi jednoduchý a velmi chutný pohankový dezert je hotový!