Bez mouky a vajec: značkový šéfkuchař ukázal, jak uvařit bombastický dezert z pohanky

Už vás nebaví stále stejné recepty, ale chcete něco chutného? Něco takového jste určitě ještě neochutnali! Jak připravit originální dezert z pohanky – čtěte na stránkách My.

Neobvyklé pokrmy z pohanky – jak si připravit lahodný dezert / depositphotos.com

Výborný dezert lze připravit i z pohanky!

A doma můžete vařit ne hůře než v restauracích, a někdy dokonce mnohem chutněji a zajímavěji, a to pouze z dostupných surovin, zdůrazňuje Marco Cervetti, šéfkuchař značky Fozzy Group pro projekty restaurací.

Budete potřebovat:

  • pohanková krupice – 130 g;
  • mléko – 320 g;
  • med – 60 g;
  • máslo – 20 g;
  • olivový nebo slunečnicový olej – 5 g;
  • sůl – 1 g;
  • cukr – 50 g.

Jak vařit:

  1. Do malého hrnce nasypte 100 g pohanky, zalijte ji sklenicí vody, přidejte špetku soli a zalijte 270 g mléka. Vařte 15-20 minut na mírném ohni za občasného míchání. Pohanka bude hotová, až získá konzistenci husté kaše. Chuťově bude vypadat, jako by byla mírně rozvařená.
  2. Zatímco se pohanka v hrnci vaří, můžete si připravit pohankový popcorn. Na velký oheň je třeba postavit pánev, nalít do ní olej a po minutě, až se pánev rozehřeje, do ní nasypat 30 gramů krup, důkladně promíchat a přikrýt pokličkou. Za několik minut, až se ozve charakteristický zvuk otevírání zrn, můžete zkontrolovat – pokud se otevřela, je čas vypnout.
  3. Dále do uvařené pohanky přidejte med, máslo a důkladně promíchejte. Vychladíme. LifehackAby kaše rychleji vychladla, měli byste ji ihned přelít do jiné nádoby…..
  4. Předposlední krok: mléčná a cukrová pěna. Hrnec postavte na silný plamen, nasypte do něj cukr a přilijte 50 g mléka. Směs několik minut za důkladného míchání vařte, dokud se cukr nerozpustí. Jakmile začne pěna měnit barvu na nažloutlou, je čas ji vypnout.
  5. Zbývá sestavit dezert: na dno sklenice je třeba nasypat lžíci pohankového popcornu, na něj dát pohankovou kaši, která vyplní ¾ sklenice. A vrch ozdobíme pěnou z mléka a cukru – 1 polévková lžíce na 1 sklenici nebo podle chuti, pokud chceme více či méně sladký dezert. Navrch opět posypeme pohankovou kaší a dáme vychladit do lednice.

Velmi jednoduchý a velmi chutný pohankový dezert je hotový!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - 🌳 Resort Ralsko

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: