Nikdy nechutnala lépe: jak uvařit kukuřici s mlékem a máslem

Kukuřice v mléce je křehká, šťavnatá a velmi měkká.

Vařená kukuřice v mléce s máslem – recept / depositphotos.com

Obvykle většina lidí u nás vaří kukuřici ve vodě s přídavkem soli, někdy i koření. Existuje však metoda, která se zamiluje hned napoprvé. My vám poradí, jak uvařit kukuřici s mlékem a máslem na chutný způsob.

Vařená kukuřice – recept na věky věků

Ingredience: kukuřice, kukuřičné zrno, kukuřičné zrno, kukuřičné zrno, kukuřičné zrno, kukuřičné zrno:

  • 4-6 kukuřičných klasů;
  • 2 šálky 3,2% mléka;
  • 120 g másla;
  • 1 litr vody;
  • sůl, cukr – po špetce.

Připomeňte si, jak chutně uvařit kukuřici s máslem a překvapte své blízké.

Kukuřice v mléce s máslem se připravuje velmi jednoduše – nejprve je třeba očistit klasy od listů a omýt je pod tekoucí vodou. Můžete je nalámat nebo nechat vcelku – záleží na velikosti samotné kukuřice a také na nádobě, ve které ji budete vařit.

Do hrnce nalijte litr vody, na mírném ohni ji přiveďte k varu a poté přidejte mléko, máslo, sůl a cukr. Promíchejte a do vroucí tekutiny vložte kukuřičné klasy. Aby vařená kukuřice dopadla tak, jak má, je důležité hlídat vodu – měla by klasy téměř celé zakrýt. Doba varu je 20 minut nebo déle, v závislosti na stavu a stáří kukuřice. Když je pokrm hotový, měl by se hrnec přikrýt pokličkou a nechat 10-15 minut odstát – kukuřice se tak nasákne mlékem a bude ještě chutnější. Kukuřičné klasy vyjměte děrovanou lžící a podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - 🌳 Resort Ralsko

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: