Kukuřice v mléce je křehká, šťavnatá a velmi měkká.
Vařená kukuřice v mléce s máslem – recept / depositphotos.com
Obvykle většina lidí u nás vaří kukuřici ve vodě s přídavkem soli, někdy i koření. Existuje však metoda, která se zamiluje hned napoprvé. My vám poradí, jak uvařit kukuřici s mlékem a máslem na chutný způsob.
Vařená kukuřice – recept na věky věků
Ingredience: kukuřice, kukuřičné zrno, kukuřičné zrno, kukuřičné zrno, kukuřičné zrno, kukuřičné zrno:
- 4-6 kukuřičných klasů;
- 2 šálky 3,2% mléka;
- 120 g másla;
- 1 litr vody;
- sůl, cukr – po špetce.
Připomeňte si, jak chutně uvařit kukuřici s máslem a překvapte své blízké.
Kukuřice v mléce s máslem se připravuje velmi jednoduše – nejprve je třeba očistit klasy od listů a omýt je pod tekoucí vodou. Můžete je nalámat nebo nechat vcelku – záleží na velikosti samotné kukuřice a také na nádobě, ve které ji budete vařit.
Do hrnce nalijte litr vody, na mírném ohni ji přiveďte k varu a poté přidejte mléko, máslo, sůl a cukr. Promíchejte a do vroucí tekutiny vložte kukuřičné klasy. Aby vařená kukuřice dopadla tak, jak má, je důležité hlídat vodu – měla by klasy téměř celé zakrýt. Doba varu je 20 minut nebo déle, v závislosti na stavu a stáří kukuřice. Když je pokrm hotový, měl by se hrnec přikrýt pokličkou a nechat 10-15 minut odstát – kukuřice se tak nasákne mlékem a bude ještě chutnější. Kukuřičné klasy vyjměte děrovanou lžící a podávejte.