Višňový džem s jádry: 3 osvědčené recepty na chutnou pochoutku na zimu

Třešňový džem s peckami má své kouzlo.

Třešňový džem má bohatou chuť a vůni / foto depositphotos.com

Léto je právem považováno za období, kdy všichni dělají „točené“, zejména marmelády – třešňovou, borůvkovou, rybízovou. Tentokrát se zamyslíme nad tím, jak připravit ty první. Třešňový džem s peckou vynikne příjemnou trpkou chutí, něčím připomínající mandle.

Višňový džem – klasický recept

Tento recept lze považovat za základní, na jehož základě můžete naplnit svou fantazii. K jeho přípravě potřebujete:

  • třešně s peckami – 1 kg;
  • cukr – 400 g;
  • šťáva z poloviny citronu.

Třešně omyjte a osušte. V hrnci smíchejte bobule, cukr a citronovou šťávu. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a třešně nezměknou. Džem nalijte do sterilizovaných sklenic a zavíčkujte.

Recept na kořeněný džem

Když mluvíme o třešňovém džemu s peckami, rychlý recept nepřipadá v úvahu. Jádra vyžadují dlouhé vaření, jinak se vaše sklenice „nedožijí“ zimy. Chcete-li připravit chutný a pikantní džem, vezměte si:

  • třešně s peckami – 1 kg;
  • cukr – 600 g;
  • skořice – 1 tyčinka;
  • hřebíček – 3 kusy;
  • šťáva z poloviny citronu.

Připravte a povařte třešně s cukrem a kořením podle prvního receptu. Po uvaření snížíme teplotu a vaříme do požadované hustoty. Před vložením do sklenic odstraňte skořici a hřebíček.

Chcete-li třešňový džem zahustit, můžete si v obchodě koupit speciální zahušťovadla. Lepší je koupit ty, ve kterých je pektin. Jedná se o přírodní látku, která dodá tvarohu hustotu a krásný lesk. Na obalu bývá uvedeno, kolik ho má být přidáno – zaměřte se na tuto informaci a množství džemu.

Recept na džem Amaretto

Takový džem jste ještě nikdy neochutnali a všichni vaši hosté se vás určitě budou ptát na recept. Uhodnout jeho klíčovou ingredienci není tak snadné. Na přípravu si vezměte:

  • vypeckované třešně – 1 kg;
  • cukr – 500 g;
  • amaretto – 50 ml;
  • šťáva z poloviny citronu.

Připravte a povařte třešně s cukrem a citronovou šťávou jako v prvním receptu. Pak 5 minut před koncem vaření přidejte amaretto. Džem nalijte do sklenic a zavíčkujte.

Dříve My uvedl, jak připravit třešňový pětiminutový džem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - 🌳 Resort Ralsko

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: