Chutný hot dog je oblíbenou svačinkou mnoha lidí a není těžké si ho připravit doma.
Chutný hot dog – jak vařit doma / foto depositphotos.com
Lahodný a vydatný hot dog není těžké připravit doma.
Housky si můžete upéct doma nebo použít hotové housky. K párku nebo klobáse lze použít různé ingredience: čerstvou nebo nakládanou zeleninu, fazole, sýry, slaninu, salát, různé omáčky a mnoho dalšího.
Domácí párek v rohlíku z kynutého těsta
Na housky
- Mouka – 400 g mouky
- Droždí – 20 g
- Voda – 200 ml
- Sušené mléko – 2 polévkové lžíce.
- Rozpuštěné máslo – 2 polévkové lžíce.
- Sůl – 1 lžička.
- Cukr – 2 lžičky.
Na nádivku
- Vejce – 2 ks.
- Krabí tyčinky – 4 ks.
- Majonéza – 50 g
- Petržel – podle chuti
- Sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- Rozpuštěné máslo – 1 polévková lžíce.
- Okurky – 1 ks.
- Klobásy – 6 ks (nebo 12 malých)
- Rajčatová omáčka – 3 polévkové lžíce.
- Obilná hořčice – 2 lžičky.
Příprava těsta. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, cukr a sušené mléko. Přísady v míse promíchejte, udělejte jamku. V misce smíchejte vodu a droždí do homogenní směsi a vlijte do jamky.
Začněte hníst lžící. V průběhu přidejte rozpuštěné máslo. Hněťte co nejvíce lžící. Těsto položte na stůl a nechte ho odpočinout. Vypláchněte mísu a trochu ji vymažte máslem.
Těsto hněťte rukama, dokud nebude hladké. Po 10 minutách hnětení bude poměrně měkké. Těsto vložte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout, dokud se nezdvojnásobí, přibližně 30 až 60 minut.
Poté těsto prohněťte, nechte ho vyvětrat a nechte ho kynout podruhé – mělo by být o polovinu delší než první kynutí.
Po druhém kynutí vytvarujte z těsta 6 buchet a dejte je na plech nebo do forem na poslední kynutí. Nechte je zdvojnásobit jejich velikost.
Přečtěte si takéVarenyky s tvarohem: jak připravit neuvěřitelně chutný pokrm
Buchty pečte 25 minut při 190 °C. Buchty zabalte do utěrky a položte na mřížku alespoň na hodinu.
Příprava náplně. Uvařte vejce, nechte je vychladnout. Vejce a krabí tyčinky nakrájejte nadrobno. Přidáme k nim nakrájenou okurku, bylinky, majonézu, sůl a pepř. Promícháme.
Housky rozřízneme, dužinu lehce potřeme hořčicí. Naaranžujte salát.
Na másle opečeme párky dozlatova, položíme je na nádivku a přelijeme domácími párky s omáčkou.