Domácí hot dog: jak připravit chutnou svačinu

Chutný hot dog je oblíbenou svačinkou mnoha lidí a není těžké si ho připravit doma.

Chutný hot dog – jak vařit doma / foto depositphotos.com

Lahodný a vydatný hot dog není těžké připravit doma.

Housky si můžete upéct doma nebo použít hotové housky. K párku nebo klobáse lze použít různé ingredience: čerstvou nebo nakládanou zeleninu, fazole, sýry, slaninu, salát, různé omáčky a mnoho dalšího.

Domácí párek v rohlíku z kynutého těsta

Na housky

  • Mouka – 400 g mouky
  • Droždí – 20 g
  • Voda – 200 ml
  • Sušené mléko – 2 polévkové lžíce.
  • Rozpuštěné máslo – 2 polévkové lžíce.
  • Sůl – 1 lžička.
  • Cukr – 2 lžičky.

Na nádivku

  • Vejce – 2 ks.
  • Krabí tyčinky – 4 ks.
  • Majonéza – 50 g
  • Petržel – podle chuti
  • Sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • Rozpuštěné máslo – 1 polévková lžíce.
  • Okurky – 1 ks.
  • Klobásy – 6 ks (nebo 12 malých)
  • Rajčatová omáčka – 3 polévkové lžíce.
  • Obilná hořčice – 2 lžičky.

Příprava těsta. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, cukr a sušené mléko. Přísady v míse promíchejte, udělejte jamku. V misce smíchejte vodu a droždí do homogenní směsi a vlijte do jamky.

Začněte hníst lžící. V průběhu přidejte rozpuštěné máslo. Hněťte co nejvíce lžící. Těsto položte na stůl a nechte ho odpočinout. Vypláchněte mísu a trochu ji vymažte máslem.

Těsto hněťte rukama, dokud nebude hladké. Po 10 minutách hnětení bude poměrně měkké. Těsto vložte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout, dokud se nezdvojnásobí, přibližně 30 až 60 minut.

Poté těsto prohněťte, nechte ho vyvětrat a nechte ho kynout podruhé – mělo by být o polovinu delší než první kynutí.

Po druhém kynutí vytvarujte z těsta 6 buchet a dejte je na plech nebo do forem na poslední kynutí. Nechte je zdvojnásobit jejich velikost.

Přečtěte si takéVarenyky s tvarohem: jak připravit neuvěřitelně chutný pokrm

Buchty pečte 25 minut při 190 °C. Buchty zabalte do utěrky a položte na mřížku alespoň na hodinu.

Příprava náplně. Uvařte vejce, nechte je vychladnout. Vejce a krabí tyčinky nakrájejte nadrobno. Přidáme k nim nakrájenou okurku, bylinky, majonézu, sůl a pepř. Promícháme.

Housky rozřízneme, dužinu lehce potřeme hořčicí. Naaranžujte salát.

Na másle opečeme párky dozlatova, položíme je na nádivku a přelijeme domácími párky s omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - 🌳 Resort Ralsko

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: