Nejchutnější sušenky s tvarohem: recepty na chutné domácí pečení

Domácí tvarohové sušenky milují dospělí i děti.

Nejchutnější sušenky s tvarohem – recept / foto depositphotos.com

Sušenky s tvarohem – chutné a výživné pečivo, jehož základem je tvaroh.

Čerstvě upečené voňavé domácí sušenky s tvarohem milují dospělí i děti. A pro děti je takové pečivo navíc velmi zdravé.

Tvarohové šneky

  • Mouka – 1 polévková lžíce.
  • Tvaroh – 360 g
  • Žloutek (velký) – 4 ks.
  • Soda – 3/4 lžičky.
  • Cukr – 3-4 polévkové lžíce.

Čtvrtinu tvarohu dejte stranou. Zbytek tvarohu dejte do mísy, přidejte žloutky a 1-2 lžíce cukru.

Přečtěte si takéChutná a lákavá pochoutka na zimu: recepty na zdravý malinový džem

Tvaroh se žloutky rozetřeme na homogenní hmotu. Přidáme jedlou sodu (nehasíme). Promíchejte a nechte 3-5 minut stát.

Do tvarohové směsi přidejte mouku. Přidávejte po troškách a míchejte lžící. Když jde těsto špatně míchat, uhněťte ho rukama. V závislosti na množství tvarohu můžete potřebovat více mouky.

Těsto rozválejte do tvaru koule a dejte ho na 1,5 hodiny do lednice.

Vychlazené těsto vyjmeme, povrch posypeme moukou a rozválíme na 3-5 mm silnou vrstvu. Polovinu těsta potřete sýrem, který jste si předtím odložili stranou. Pokud sýr není příliš měkký, můžete do něj přidat lžíci zakysané smetany nebo mléka a rozetřít ho v samostatné misce, pak ho rozetřete na těsto. Zbylým cukrem posypeme tvaroh.

Tvarohovou polovinu těsta přikryjeme prázdnou částí. Srolujte do rolády.

Zapněte troubu na 170-180 °C.

Z rolády nakrájejte 1 cm silné plátky a položte je na plech vyložený pečicím papírem nebo fólií. Navrch můžete posypat ještě trochou cukru. Pečte v horké troubě 20-25 minut.

Sušenky s tvarohovou náplní

  • Mouka – 4 polévkové lžíce.
  • Vejce – 2 ks
  • Bramborový škrob – 0,5 polévkové lžíce.
  • Máslo – 200 g
  • Smetana nebo mléko – 4 polévkové lžíce.
  • Sůl – špetka
  • Kypřící prostředek – 1 lžička.
  • Cukr – 2/3 lžíce.

Na nádivku

  • Tvaroh – 200 g
  • Cukr – 2 polévkové lžíce.
  • Sultánky – 4 polévkové lžíce.
  • Vejce – 1 ks.
  • Mouka – 1 polévková lžíce.
  • Vanilin – 0,5 lžičky.

Sultánky utrhněte a opláchněte. Pokud jsou velmi suché, můžete sultánky zalít vroucí vodou a namočit je asi na 7 minut, poté je osušte na utěrce.

Vyšleháme máslo s cukrem a solí, přidáme vejce a smetanu, vyšleháme. Přisypeme mouku, škrob a prášek do pečiva a vypracujeme vláčné těsto. Nehněteme, rychle uhněteme do hrudky a necháme 30 minut chladnout.

Recept na jemné sušenky s tvarohem / foto depositphotos.comRecept na jemné sušenky s tvarohem / foto depositphotos.com

Příprava náplně. Tvaroh smícháme s cukrem a vejcem, přidáme trochu vanilky a škrob nebo mouku. Přidáme sušené sultánky a promícháme.

Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme kolečka. Do nich vložíme náplň a okraje utěsníme jako knedlíky.

Sušenky položíme na plech a pečeme v troubě při 190 °C 25 minut. Nechte vychladnout a podávejte.

Tvarohová brčka s marmeládou

  • Pšeničná mouka – 200 g
  • Netučný tvaroh – 200 g
  • Máslo – 200 g
  • Cukr – 125 g
  • Vejce – 4 ks
  • Soda – 1/4 lžičky.
  • Marmeláda – 200 g

Nejprve prosejte mouku. Do mísy s moukou nasypte cukr a jedlou sodu. Poté přidejte tvaroh a lžící ho prohněťte.

Máslo nakrájejte na malé kostičky a přidejte k ostatním surovinám v míse, promíchejte.

Přečtěte si takéKřehké knedlíky s třešněmi: jak připravit neuvěřitelně chutný pokrm

V samostatné míse rozšlehejte vejce a přidejte je do hlavní směsi v míse. Uhněťte těsto a nechte ho 15 minut vychladnout.

Vyjměte těsto z lednice a vyválejte ho na tloušťku 4 mm. Nakrájejte na obdélníky, těsně u okraje položte plátky marmelády a srolujte do trubičky.

Bagety vložte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Kůrka by měla být zhnědlá.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - 🌳 Resort Ralsko

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: