Rozhýbejte si lícní kosti: 3 pikantní recepty pro milovníky ostrých jídel

My shromáždil tři chutné „horké“ recepty pro milovníky pikantních jídel.

Pikantní kuřecí křídla / foto depositphotos.com

Pikantní pokrmy jsou velmi oblíbené v zemích Asie a Střední Ameriky, ale v ukrajinské kuchyni je pikantních jídel málo. Proto se při hledání pikantních receptů obvykle musíme obracet na různé kuchyně světa. My shromáždil tři chutné a „horké“ recepty pro všechny milovníky ostrých jídel.

Pikantní lobio z červených fazolí

Lobio je gruzínské jídlo z vařených fazolí s různým kořením a pálivou paprikou.

Složení:

  • červené fazole – 500 g;
  • cibule – 1 ks;
  • rajčata – 2 ks;
  • paprika – 1 ks;
  • rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce;
  • česnek – 2 stroužky
  • pálivá paprika – 0,5 ks;
  • vlašské ořechy – 70 g;
  • slunečnicový olej – 2 polévkové lžíce;
  • bazalka, koriandr – 2 polévkové lžíce nasekaných bylinek;
  • koření hopeli-suneli – podle chuti.

Fazole několikrát propláchněte a namočte přes noc do studené vody. Fazole uvařte v osolené vodě doměkka (60-90 minut). Cibuli a papriku nakrájejte nadrobno a rajčata rozmixujte mixérem. Vlašské ořechy rozemeleme mixérem nebo je propasírujeme přes mlýnek na maso a česnek umeleme. Bylinky nasekejte najemno.

V pánvi se silným dnem rozehřejte slunečnicový olej. Na pánvi 5 minut smažte cibuli a papriku, poté přidejte rajčatový protlak a rajčatový protlak. Po dalších několika minutách vložte do pánve uvařené fazole a asi 10 minut je poduste. Nakonec do pánve přidejte vlašské ořechy, česnek, pálivou papriku, hmeli-suneli, bylinky a sůl. Vše společně dusíme 20 minut na mírném ohni se zavřenou pokličkou.

Pikantní smažená kuřecí křidélka

Pikantní křidélka jsou oblíbeným rychlým občerstvením, které se připravuje doma z osvědčených produktů.

Složení:

  • kuřecí křídla – 10 kusů nebo 800 g;
  • vejce – 2 ks;
  • mléko – 100 ml;
  • mletá paprika – 0,5 lžičky;
  • česnekový prášek – 0,5 lžičky;
  • mouka – 100 g;
  • neslazené kukuřičné lupínky nebo strouhanka – 150 g;
  • slunečnicový olej – 150 g;
  • sůl, pepř podle chuti.

Kuřecí křídla opláchněte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a křídla vařte 5 minut. Poté je nechte ve vývaru vychladnout. Kukuřičné vločky bez cukru nebo suchou strouhanku rozemelte v mixéru na strouhanku.

Vejce pokojové teploty vyšlehejte metličkou s teplým mlékem. Do směsi přidejte sůl a koření a rozmixujte dohladka.

Křídla vyjměte z vývaru a ihned je obalte v mouce, dokud jsou ještě vlhká. Poté křídla namočte do vaječné směsi a ihned je obalte ve strouhance. Obalená křídla položte na mísu a nechte 10 minut odležet. Během této doby rozehřejte olej v hluboké pánvi nebo na pánvi na smažení. Křídla smažte 1 minutu z každé strany ve vroucím oleji. Křídla pohodlně držte vidličkou nebo kleštěmi.

Křen s burjakem / foto: depositphotos.comKřen s burčákem / foto: depositphotos.com

Křen s červenou řepou

Složení:

  • kořen křenu – 300 g;
  • malá červená řepa – 2 ks;
  • sůl – 1,5 lžičky;
  • cukr – 1,5 lžičky;
  • ocet – 4 lžičky;
  • voda – 300 ml.

Omyjte a nastrouhejte kořen křenu na jemném struhadle. Očištěnou a omytou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Řepu přelijte vroucí vodou a nechte 15 minut odstát. Poté tekutinu slijte a řepu smíchejte s křenem. Přidáme cukr, sůl a ocet. Přikryjte křen ve sklenici s víčkem a omáčku dejte přes noc do lednice, aby dobře nasákla.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - 🌳 Resort Ralsko

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: