Křupavé a voňavé okurky na zimu s rybízem: recept s octem a bez něj

Okurky s rybízem miluje úplně každý – jejich chuť je nepřekonatelná.

Chutná konzervace – okurky s rybízem (recepty) / depositphotos.com

Mnoho hospodyněk „zavírá“ okurky na zimu rybízem, protože ví, že taková svačinka určitě „poletí“ ze stolu jako první. Okurkové zavařeniny s rybízovými listy jedí dospělí i děti – My se dělí o osvědčené recepty.

Okurky s rybízem bez octa

Bobule dodají jídlu zajímavou kyselost, takže ocet lze vynechat.

Složení na dvoulitrovou sklenici:

  • 12 okurek;
  • 10 hrášků s černým pepřem;
  • 2 snítky kopru;
  • 6 stroužků česneku;
  • půl kilogramu červeného rybízu;
  • 1 lžička hořčičných semínek;
  • 1 litr vody;
  • 1 polévková lžíce cukru;
  • 1 polévková lžíce soli.

Nahrajte si, jak správně uzavřít okurky s červeným rybízem, podle tohoto receptu.

Okurky rozložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme 3-4 hodiny stát. Sklenice sterilujeme, vložíme do nich kopr, česnek, černý pepř a 13 celkového množství rybízu. Poté přidáme opláchnuté okurky a střídavě s bobulemi. Nakonec přidáme hořčičná semínka a zbývající rybíz. Zalijeme vařící vodou, přikryjeme pokličkou a necháme 10-15 minut odstát. Tekutinu přelijeme do hrnce, pokud je jí málo – přidáme vodu. Přisypeme sůl a cukr, přivedeme k varu, aby se všechny sypké přísady rozpustily. Nakonec okurky s červeným rybízem zalijeme připravenou marinádou, zavineme pokličkou a uložíme ke skladování.

Konzervované okurky s černým rybízem

Pokud okurky s černým rybízem správně zavinete, mohou nejen mírně změnit chuť, ale i barvu – bobule „dodají“ zelenině všechny její užitečné vlastnosti.

Složení na půllitrovou sklenici:

  • 6 okurek;
  • hrst černého rybízu;
  • 0,5 lžíce 9% octa;
  • 1 lžička soli;
  • 0,5 lžičky cukru;
  • 2 stroužky česneku;
  • 2 křenové listy;
  • 2 deštníky kopru;
  • 2 hřebíčky;
  • 1 hrášek nového koření.
  • 200 ml vody.

Nahrajte si, jak připravit okurky s rybízem na zimu podle tohoto receptu.

Sklenice omyjeme, sterilujeme, na dno dáme kopr a plátky česneku. Na ně položíme omyté okurky a necháme místo na bobule (zeleninu můžeme předem namočit na 3-4 hodiny do studené vody, aby byla křupavá). Bobule nasypeme do horní části sklenice, zalijeme vařící vodou, přikryjeme plechovým víčkem a necháme 10-15 minut stát. Poté tekutinu slijte do hrnce, přidejte hřebíček, pepř, sůl a cukr. Přiveďte k varu, vařte 5 minut, poté vypněte oheň a přilijte ocet.

DŮLEŽITÉ: pokud přidáte ocet, zatímco se voda vaří, získáte bujnou pěnu – nepotřebujete ji.

Vzniklou marinádou rychle přelijte okurky, zaviňte je víčky a uložte ke skladování.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - 🌳 Resort Ralsko

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: