Světlé saláty s ředkvičkami: jednoduché vitamínové recepty

Tato sezónní zelenina je součástí mnoha letních salátů.

Světlé křupavé ředkvičky jsou jednou z hlavních sezónních zelenin léta. Často se tato zelenina konzumuje jako svačina k jídlu, protože ředkvičky jsou chutné i samotné. Letní saláty s ní však budou mnohem chutnější. Nejčastěji se ředkvičky v salátu kombinují se zelení, zelenou cibulkou, špenátem, vejci, rajčaty, okurkami. Aby byl pokrm lehký a nízkokalorický, místo majonézy se salát často upravuje zakysanou smetanou nebo kefírem.

Salát s ředkvičkami, vejcem a okurkou

  • Ředkvičky – 200 g.
  • Vejce – 3 ks.
  • Okurka – 1 ks
  • Kopr – svazek.
  • Špenát – 100 g.
  • Česnek – 1 stroužek.
  • Majonéza nebo zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce.

Uvařte vejce natvrdo a nechte vychladnout. Zeleninu a bylinky důkladně omyjte. Ředkvičky nakrájejte na kolečka, okurku na kostičky, kopr a česnek nadrobno. Špenát nasekejte nahrubo. Vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. Všechny ingredience smíchejte a přelijte zakysanou smetanou nebo majonézou. Solte až před podáváním.

Salát s ředkvičkami a avokádem

  • Ředkvičky – 200 g.
  • Listový salát – 4 listy.
  • Ruccola – 50 g.
  • Avokádo – 1 ks
  • Zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce.
  • Sůl, pepř podle chuti.

Ředkvičky a bylinky opláchněte a osušte ubrousky. Ředkvičky nakrájejte na kolečka, salát nakrájejte, avokádo oloupejte a nakrájejte na velké plátky. Ředkvičky, salát, rukolu a avokádo smíchejte, přelijte zakysanou smetanou a osolte.

Recept na salát s ředkvičkami a bramborami / foto depositphotos.com

Salát s ředkvičkami a bramborami

  • Ředkvičky – 200 g.
  • Vařené brambory – 4 ks.
  • Bylinky – svazek.
  • Pekingské zelí – 7-10 listů.

Omáčka:

  • Slunečnicový olej – 1 polévková lžíce.
  • Med – 1 lžička.
  • Hořčice – 1 lžička.
  • Citronová šťáva – 1 lžička.
  • Sůl, pepř podle chuti.

Oloupejte vařené brambory, omyjte ředkvičky a zeleninu, odstraňte kořeny. Brambory nakrájejte na tenké plátky, ředkvičky na kolečka, pekingské zelí nakrájejte nahrubo, zeleninu nadrobno. Smíchejte ingredience na omáčku a salát jimi obložte.

Přečtěte si také další recepty:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - 🌳 Resort Ralsko

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: